Finnetunet åpent hver dag også i august!

Vi fortsetter sommersesongen med å holde åpent på Finnetunet også alle dager i august - hver dag kl 1100-1700.

Finnetunet hadde jevnt bra besøk gjennom hele juli. Det meste har vært familier og mindre grupper som har vært bevisste på å overholde avstand og andre smittevernregler. Finnetunets store uteareal og den spredte plasseringen av bygningene - slik tradisjonen har vært i den skogfinske byggeskikken - gjør det enkelt for besøkende å holde avstand seg imellom. Museet har også lagt forholdene bedre til rette for å gå rundt på egenhånd, ved at flere av bygningene står åpne for å se inn.

Ved bestillingene på museets nettbutikk i koronatiden ser vi at det er mange som har planlagt å bruke vandringsmulighetene på Finnskogen i sommer. Det har vært mange bestillinger på materiell om Finnskogleden, Finnskogrunden, 7-torprunden og 10-torpsrunden. Dette materiellet, og en mengde annen litteratur, er også til salgs på Finnetunet i åpningstiden. Etter at grensen til Värmland åpnet, er det også formelt lovlig å krysse grensen på de vandringsleder som er innom svensk side av grensen.

Vi håper alle får en fin august!