Vårarbeidet er i gang i Finnskoghagen

Fra midten av april er Torunn Nilssen Beck ansatt som hagegartner i Finnskoghagen på Leiråker. Dermed er arbeidet med opprydding etter vinteren og forberedelser til årets vekstsesong i gang.

Det har vært en uvanlig mild og snøfattig vinter på Finnskogen. Dette ga en tidlig start på arbeidet med årets vekstsesong, med raking og opprydding etter vinteren. De flerårige vekstene kommer som normalt, mens arbeidet er i gang med å forberede såing og planting av årets nyttevekster. Nyansatte Torunn Nilssen Beck arbeider full tid i hagen gjennom hele vekstsesongen, og hun trives med hagearbeid. I tillegg til arbeid med egen hage og sesongarbeid på Plantasjen, har hun også arbeidserfaring med formidling på museer. 

Det meste av årets nyttevekster blir plantet i rammene ved siden av drivhuset. Her vil det bli både tradisjonelle nyttevekster som de fleste kjenner, og mer spesielle vekster med tradisjon fra den skogfinske kulturen. 

I august 2019 ble de siste busker og trær flyttet til hagen. Med den milde vinteren er det store forhåpninger til at disse vil overleve flyttingen. 

Vi minner om at det vokser flere giftige planter i Finnskoghagen, og at det derfor gjelder generelt "se, men ikke røre" i hagen.  

Husk å overholde myndighetenes hygiene- og avstandsbestemmelser også ved besøk i Finnskoghagen!  

  • : Saxifraga apiculata blomstrer allerede.

  • : Blåveisen er en av de plantene som blomstrer tidligst på våren.